ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ : Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ την περίοδο 1980-81 στον Εθνικό Γ.Σ. Αθηνών (παιδικό, εφηβικό, ανδρικό) με προπονητή τον αείμνηστο Πόλυ Πολυτιμίδη. Το 1985 πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. (Κομοτηνή). Αποφοίτησα το 1989 με κύρια ειδικότητα στο μπάσκετ. Εργάστηκα 1η φόρα ως προπονητής το 1986 στο παιδικό τμήμα του Σπάρτακου Αγ. Θεοδώρων Ροδόπης. Σύλλογοι που αγωνίστηκα: Γ.Α.Σ. Κομοτηνή (Α2 Εθνική 1989-90,1995-96), Α.Π.Σ. Πανθρακικός (Γ΄Εθνική 1986-89), Μ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γ' Εθνική 1994-95, Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1996-97), Α.Ε. Κομοτηνής Μ.Γ.Σ. (Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1997-98, 2001-02), Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς (Α' Τ.Ε. Δωδεκανήσου 2002-03), Εθνικός Γ.Σ.(Β' ΕΣΚΑ 1980-1985), Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας (Β' ΕΣΚΑ 1990-94), Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων (Β' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1999-00). Σύλλογοι που εργάστηκα: Γ.Α.Σ. Κομοτηνή (Ακαδημίες), Α.Ε. Κομοτηνής Μ.Γ.Σ. (Α' Ανδρών-παιδικό-εφηβικό-Ακαδημίες), Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς (Α' Ανδρών-παιδικό), Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας (παιδικό-εφηβικό), Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων (Β' Ανδρών-παιδικό-Ακαδημίες), Άτλας Κομοτηνής B.C. (Ακαδημίες). Αξέχαστες στιγμές : Άνοδος στην Γ’ Εθνική με τον Α.Π.Σ. Πανθρακικός 1986-87, Άνοδος στην Β’ ΕΣΚΑ με τον Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας 1991-92, Άνοδος στην Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 1999-00, Μέλος της μικτής ομάδας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1987-88 και 1988-89, Πρωταθλητής στο πρωτάθλημα μπάσκετ Αεροπορίας με την 124 ΠΒΕ 1990, 10ος πιο εύστοχος στα τρίποντα στην Α2 Εθνική 1989-90 16/40 (40%), 13η θέση στο Παγκόσμιο Παλαίμαχων στην κατηγορία +40 το 2013, 2η θέση στο 1ο Πανελλήνιο τουρνουά Παλαίμαχων στην κατηγορία +40 2012. 695 επίσημα παιχνίδια, 294 νίκες- 391 ήττες ποσοστό 42,3% νίκες-56,2% ήττες. Την σεζόν 2023-24 προπονητής στο ανδρικό τμήμα του Άτλα Κομοτηνής B.C. και σε τμήμα γεννημένων 2010.

2 Αυγ 2010

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΟΜΑΔΑΣ.

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ "ΛΥΝΕΙ" ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ "ΕΔΑΦΟΣ" ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΓΩ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΟΥ.

ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥ, ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ (ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ), ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΩ ΑΝΑΛΟΓΩΣ (ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ 'Η ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ).

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΝ ΜΟΙΡΑΖΩ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΟΥ.

Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ (ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ).

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΙΔΕΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ.
 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

1. Οι αθλητές πρέπει να είναι συνεπείς και να παρευρίσκονται έγκαιρα σε όλες τις κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις της ομάδας. Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος και οφείλουν να ενημερώνουν έγκαιρα τον προπονητή τους .

2. Οι αθλητές πρέπει να έρχονται με καλή διάθεση, να διατηρούν το σωστό και ήρεμο κλίμα της ομάδας και να προσπαθούν 100% σε κάθε προπόνηση και αγώνα.

3. Οι αθλητές πρέπει να σέβονται , να υπακούν και να εκτελούν, τις παρατηρήσεις, τις υποδείξεις, τις εντολές και τις αποφάσεις του προπονητή τους αδιαμαρτύρητα.

4. Οι αθλητές οφείλουν να κάνουν αθλητική ζωή (επαρκής ύπνος, καλή διατροφή, μετρημένη διασκέδαση, αποφυγή βλαβερών συνηθειών) ώστε να είναι υγιείς και σε θέση να αποδίδουν τα μέγιστα στις αθλητικές τους υποχρεώσεις.

5. Οι αθλητές πρέπει να προσέχουν να μην αρρωστήσουν και να μη τραυματιστούν εκτός προπονήσεων και αγώνων της ομάδας.

6. Οι αθλητές απαγορεύεται να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις των διαιτητών.

7. Οι αθλητές πρέπει να συμπεριφέρονται κόσμια και με σεβασμό προς τους: συναθλητές, προπονητές, διοίκηση, διαιτητές, γραμματεία, αντιπάλους, φιλάθλους, γονείς και δημοσιογράφους

8. Οι αθλητές απαγορεύεται αυστηρά, να δημοσιοποιούν σε τρίτους θέματα της ομάδας (τακτική, προγραμματισμό, τραυματισμούς, προβλήματα με τους συναθλητές τους και τον προπονητή τους). Δεν πρέπει να βγαίνει τίποτα μέσα από τα αποδυτήρια προς τα έξω.

9. Οι αθλητές οφείλουν, να τιμούν και να προστατεύουν την ομάδα και τα μέλη της, με τις ενέργειες και τα λόγια τους και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συλλόγου.

10. Οι αθλητές πρέπει να απευθύνονται στον προπονητή και μόνο, για οτιδήποτε έχει σχέση με τους ίδιους και την ομάδα ( π.χ. προβλήματα σχέσεων με συναθλητές ή με τον ίδιο τον προπονητή, με γονείς, με διαιτητές, τραυματισμούς, αρρώστιες, θεραπείες με φάρμακα, ειδική διατροφή ή συμπληρώματα, φροντιστήρια, μαθήματα, εξετάσεις, ιδιαιτερότητες, θέματα υγείας, , εργασία κλπ.)

11. Οι αθλητές πρέπει, εκτός των προπονήσεων της ομάδας στο γήπεδο, να τηρούν το πρόγραμμα ενδυνάμωσης με βάρη και σε συνεννόηση με τους προπονητές να κάνουν ατομικές προπονήσεις στην τεχνική και στο σουτ όποτε είναι δυνατόν.

12. Οι αθλητές οφείλουν να φορούν στις προπονήσεις ρούχα της ομάδας και αν αυτό δεν είναι δυνατόν ρούχα στα χρώματα της ομάδας, να διατηρούν καθαρές και σε καλή κατάσταση τις στολές των αγώνων που τους παρέχει ο σύλλογος και να προσέρχονται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας με αυτές. Οι στολές των αγώνων είναι ιδιοκτησία του συλλόγου και στην κρίση του προπονητή ποιοι και σε ποιους αγώνες θα τις φορούν.

13. Παράβαση των κανόνων επισύρει συζήτηση/απολογία στον προπονητή και σε μη συμμόρφωση απομάκρυνση από την ομάδα.

** Οι θέσεις 11 και 12 της 12αδας των αγώνων είναι θέσεις εφήβων και στην κρίση του προπονητή αν θα τις χρησιμοποιήσει γι’ αυτούς ή όχι.

Ο Προπονητής

Δημοσιεύτηκε και στο ALL ABOUT BASKETBALL COACH πατήστε στον σύνδεσμο :
http://proponitesbasket.blogspot.com/2010/08/blog-post_02.html