ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ : Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ την περίοδο 1980-81 στον Εθνικό Γ.Σ. Αθηνών (παιδικό, εφηβικό, ανδρικό) με προπονητή τον αείμνηστο Πόλυ Πολυτιμίδη. Το 1985 πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. (Κομοτηνή). Αποφοίτησα το 1989 με κύρια ειδικότητα στο μπάσκετ. Εργάστηκα 1η φόρα ως προπονητής το 1986 στο παιδικό τμήμα του Σπάρτακου Αγ. Θεοδώρων Ροδόπης. Σύλλογοι που αγωνίστηκα: Γ.Α.Σ. Κομοτηνή (Α2 Εθνική 1989-90,1995-96), Α.Π.Σ. Πανθρακικός (Γ΄Εθνική 1986-89), Μ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γ' Εθνική 1994-95, Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1996-97), Α.Ε. Κομοτηνής Μ.Γ.Σ. (Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1997-98, 2001-02), Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς (Α' Τ.Ε. Δωδεκανήσου 2002-03), Εθνικός Γ.Σ.(Β' ΕΣΚΑ 1980-1985), Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας (Β' ΕΣΚΑ 1990-94), Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων (Β' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1999-00). Σύλλογοι που εργάστηκα: Γ.Α.Σ. Κομοτηνή (Ακαδημίες), Α.Ε. Κομοτηνής Μ.Γ.Σ. (Α' Ανδρών-παιδικό-εφηβικό-Ακαδημίες), Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς (Α' Ανδρών-παιδικό), Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας (παιδικό-εφηβικό), Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων (Β' Ανδρών-παιδικό-Ακαδημίες), Άτλας Κομοτηνής B.C. (Ακαδημίες). Αξέχαστες στιγμές : Άνοδος στην Γ’ Εθνική με τον Α.Π.Σ. Πανθρακικός 1986-87, Άνοδος στην Β’ ΕΣΚΑ με τον Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας 1991-92, Άνοδος στην Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 1999-00, Μέλος της μικτής ομάδας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1987-88 και 1988-89, Πρωταθλητής στο πρωτάθλημα μπάσκετ Αεροπορίας με την 124 ΠΒΕ 1990, 10ος πιο εύστοχος στα τρίποντα στην Α2 Εθνική 1989-90 16/40 (40%), 13η θέση στο Παγκόσμιο Παλαίμαχων στην κατηγορία +40 το 2013, 2η θέση στο 1ο Πανελλήνιο τουρνουά Παλαίμαχων στην κατηγορία +40 2012. 695 επίσημα παιχνίδια, 294 νίκες- 391 ήττες ποσοστό 42,3% νίκες-56,2% ήττες. Την σεζόν 2023-24 προπονητής στο ανδρικό τμήμα του Άτλα Κομοτηνής B.C. και σε τμήμα γεννημένων 2010.

10 Νοε 2012

Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Θύελλα Φερών-ΑΕ Κομοτηνής 56-65


         

2η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα μας μέσα στις Φέρες.

Με πολύ καλό ξεκίνημα η ομάδα μας έφτιαξε μία διαφορά 15-20 πόντων.

Το rotation του προπονητή μας Παπουή στο 4ο δεκάλεπτο, έδωσε στις Φέρες την ευκαιρία με πιεστική άμυνα να μαζέψουν την ψαλίδα, αλλά χωρίς να καταφέρουν κάτι περισσότερο.

Διαιτητές : Χατζόπουλος, Αποστολίδης
Δεκάλεπτα: 13-20, 21-35, 37-45, 56-65

Θύελλα Φερών (Καραμάτσιος): Δαπουδάνης, Μουρτσινούδης Μ. 4, Παπάζογλου 6 (1), Καραμάτσιος 5 (1) , Τσοκαναρίδης 5, Μόκαλης 8, Κατσάνης 8, Σιδηρόπουλος 2, Μαυρουδής 2, Καραμπεάζης 1, Μουρτσινούδης Μ. 7, Καπετανίδης.


ΑΕ Κομοτηνής (Παπουής): Τσιρώζης, Ξανθούλης 17 (2), Πισμίσης Θ, Γκαράκης 4, Γκόγκας, Κοτζαρίδης 8, Τσιαντούλης 7, Σκοπιανός 7, Πισμίσης Ν. 13, Μουράτ, Μπακιρτζής 7, Τερζίδης 2.


paratiritis-sports.gr

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Φιλία Ορεστιάδας-ΑΕ Κομοτηνής 70-64

      

Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για "κλοπή" της νίκης από την ομάδα μας, η οποία έχει πολλά παράπονα απ'την διαιτησία.

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι "έφτασε" τον προπονητή μας Δαφτσή Μανώλη στη σκέψη, να πάρει την ομάδα και να φύγει απ' την Ορεστιάδα στο ημίχρονο.

Η άποψη του προπονητή μας Μανώλη Δάφτση για το παιχνίδι :

Για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ΑΕΚομοτηνής έχασε εκτός έδρας από τη Φιλία Ορεστιάδας με σκορ 70-64, σε ένα παιχνίδι ρεσιτάλ των απαράδεκτων, λαλίστατων και ανεκδιήγητων διαιτητών Μπαρμπούδη και Δίρβα.


Ο προπονητής της ΑΕΚ, Δαφτσής Μανώλης δήλωσε:
"Το παιχνίδι, στο 1ο δεκάλεπτο, κύλησε ομαλά με πρωταγωνιστές τους αθλητές και των δυο ομάδων παρουσιάζοντας εναλλαγές στο σκορ. 
Από το 2ο δεκάλεπτο και μετά τα ηνία ανέλαβαν οι διαιτητές με απίστευτα σφυρίγματα κατά της ομάδας μου με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι τα σφυρίγματα των διαιτητών αλλά και τη δικαιολογημένη νευρικότητα των παικτών μου. 
Στο 3ο δεκάλεπτο οι αθλητές μου κατάφεραν πολλές φορές ηρωικά να καλύψουν τη διαφορά των 13 πόντων του Α' ημιχρόνου αλλά οι διαιτητές κάθε φορά που πλησιάζαμε στους 3-4 πόντους, φρόντιζαν με ανάποδα σφυρίγματα να γυρίζουν και πάλι το παιχνίδι υπέρ των γηπεδούχων.
Έτσι κύλησε το παιχνίδι έως τη λήξη με την αναπόφευκτη ήττα για την ομάδα μου.
Δε θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου αλλά την κακή απόδοση των αθλητών μου την αποδίδω αποκλειστικά και μόνο στη νευρικότητα που τους προκάλεσαν οι διαιτητές. 
Παρά την αποδεκατισμένη από τους τραυματισμούς ομάδα μου (εκτός αποστολής 5 βασικοί παίκτες,Γκυρίτσης, Μπορμπίδης Τ.,Κάλτσος, Εξάρχου, Τσεκμέζογλου) παλέψαμε αλλά δεν καταφέραμε να νικήσουμε τους "άρχοντες και κυρίαρχους του παιχνιδιού". 
Αξιοσημείωτες οι κουβέντες του συναδέλφου προπονητή της Φιλίας, κ.Ουζουνίδη, που μου είπε χαρακτηριστικά, πρός τιμήν του "ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!". 
Σ'αυτό το σημείο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, τονίζοντας πως μέσα από την όλη κωμικοτραγική κατάσταση του παιχνιδιού δεν έχω κανένα παράπονο από τη φιλοξενία των γηπεδούχων που θα τη χαρακτήριζα άψογη. 
Παρόλα αυτά αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά μου για την τόσο κακή διαιτησία, ειδικά του κ.Μπαρμπούδη. 
Τον συγκεκριμένο κύριο τον γνώρισα πρώτη φορά στο παιχνίδι της ομάδας μου προ δεκαπενθημέρου με τις Φέρες κατά το οποίο η διαιτησία του ήταν εξίσου τραγελαφική. 
Έτσι λοιπόν για πρώτη φορά στην προπονητική μου καριέρα των 20 ετών, βγαίνω παραπονούμενος από τη διαιτησία, ενώ έχω νικήσει 35 πόντους!!!. 
Επίσης για πρώτη φορά βρίσκομαι σε τόσο δύσκολη θέση απέναντι στους αθλητές μου, μη έχοντας τι να πω όταν οι απογοητευμένοι παίκτες μου με ρωτούσαν "κόουτς, γιατί γίνονται όλα αυτά μέσα στο γήπεδο? πώς να παίξουμε άμυνα για να μη χρεωθούμε φάουλ?" κάποιος μάλιστα μου ζητούσε απεγνωσμένα να τον αντικαταστήσω μη αντέχοντας το κλίμα αδικίας που δημιούργησαν οι διαιτητές εις βάρος μας. 
Μιλάμε για αθλητές που δεν είναι καν 15-16 χρονών τους οποίους δεν ήξερα πως να καθοδηγήσω και πως να ηρεμήσω. 
Ο ρόλος του προπονητή σ'αυτές τις ηλικίες είναι παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός και τον ίδιο ρόλο θα έπρεπε να έχουν και οι διαιτητές που ορίζονται σ'αυτά τα παιχνίδια αλλά..."φωνή βοώντος εν τη ερήμω". 
Σημειωτέον ότι το συμβάν δεν είναι μοναδικό και γι αυτό κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι θα πρέπει να εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα ορισμού διαιτητών αλλά και την αρτιότερη εκπαίδευση αυτών, ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα από το χώρο, διότι είναι εις βάρος του αθλήματος και των νεαρών αθλητών που αποθαρρύνονται και τους δημιουργείται το αίσθημα ασέβειας για τον ιδρώτα τους. 
Αυτοί οι διαιτητές κάνουν μόνο κακό και καταστρέφουν το παιδαγωγικό έργο των προπονητών που με τόσο κόπο προσπαθούμε να χτίσουμε. 
Η θρασύτητα του κ.Μπαρμπούδη συνεχίστηκε και αποκορυφώθηκε και μετά το τέλος του αγώνα όταν με απείλησε ότι θα με αναφέρει στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ όταν του είπα ότι κάνει ζημιά στον όμορφο χώρο της καλαθοσφαίρισης και ότι θα έπρεπε να σταθεί στη θέση μου και να δώσει ο ίδιος εξηγήσεις στους απογοητευμένους και στεναχωρημένους από τα σφυρίγματά του αθλητές μου. 
Επίσης υπαινίχθηκε με προκλητική υπεροψία ότι εγώ είμαι αυτός που κάνω ζημιά στο χώρο του αθλήματος, που βρίσκομαι καθημερινά μέσα στο γήπεδο με τους αθλητές μου 2-3 ώρες, τονίζοντας πως μπορεί να αναμετρηθεί μαζί μου σε όποιο επίπεδο γουστάρω...!!! αυτό το τελευταίο του σχόλιο ακόμη προσπαθώ να κατανοήσω και αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός που δίνει το δικαίωμα σε έναν διαιτητή να απευθύνεται με τέτοιο τρόπο σε έναν προπονητή.
Ερωτηματικά επίσης προκαλεί η αντικατάσταση του κ.Παπαγερίδη (αρχικά ορισμένου διαιτητή για τον αγώνα) από τον κ.Μπαρμπούδη, την τελευταία στιγμή! 
Από την ομάδα μου ξεχώρισαν όλοι οι παίκτες για την προσπάθειά τους αν και το αποτέλεσμα φαίνεται να ήταν προδιαγεγραμμένο.
Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια που τελικά κατάφεραν να μείνουν στο γήπεδο ως τη λήξη του παιχνιδιού".

Διαιτητές : Μπαρμπούδης, Δίρβας
Δεκάλεπτα: 13-12, 35-23, 48-42, 70-64. 

ΑΕΚομοτηνής (Δαφτσής Μ.) : Παπαευαγγέλου, Γαρυφαλλίδης, Δαφτσής, Λεοντίδης, Λεφής, Καριώτης, Παπαδόπουλος, Μανάκας, Κυριακόπουλος, Μπορμπίδης Ηλ.

gsfilia.gr

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΑΣΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΑΕΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΓΕΝΝ. 2003)

Σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου (έδρα της ακαδημίας του ΓΑΣ Κομοτηνή), παίξαμε φιλικό παιχνίδι με τους γεννημένους 2003 του ΓΑΣ Κομοτηνή.

Για την ιστορία κέρδισε ο ΓΑΣ Κομοτηνή με 37-17.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.