ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ : Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ την περίοδο 1980-81 στον Εθνικό Γ.Σ. Αθηνών (παιδικό, εφηβικό, ανδρικό) με προπονητή τον αείμνηστο Πόλυ Πολυτιμίδη. Το 1985 πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. (Κομοτηνή). Αποφοίτησα το 1989 με κύρια ειδικότητα στο μπάσκετ. Εργάστηκα 1η φόρα ως προπονητής το 1986 στο παιδικό τμήμα του Σπάρτακου Αγ. Θεοδώρων Ροδόπης. Σύλλογοι που αγωνίστηκα: Γ.Α.Σ. Κομοτηνή (Α2 Εθνική 1989-90,1995-96), Α.Π.Σ. Πανθρακικός (Γ΄Εθνική 1986-89), Μ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γ' Εθνική 1994-95, Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1996-97), Α.Ε. Κομοτηνής Μ.Γ.Σ. (Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1997-98, 2001-02), Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς (Α' Τ.Ε. Δωδεκανήσου 2002-03), Εθνικός Γ.Σ.(Β' ΕΣΚΑ 1980-1985), Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας (Β' ΕΣΚΑ 1990-94), Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων (Β' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1999-00). Σύλλογοι που εργάστηκα: Γ.Α.Σ. Κομοτηνή (Ακαδημίες), Α.Ε. Κομοτηνής Μ.Γ.Σ. (Α' Ανδρών-παιδικό-εφηβικό-Ακαδημίες), Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς (Α' Ανδρών-παιδικό), Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας (παιδικό-εφηβικό), Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων (Β' Ανδρών-παιδικό-Ακαδημίες), Άτλας Κομοτηνής B.C. (Ακαδημίες). Αξέχαστες στιγμές : Άνοδος στην Γ’ Εθνική με τον Α.Π.Σ. Πανθρακικός 1986-87, Άνοδος στην Β’ ΕΣΚΑ με τον Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας 1991-92, Άνοδος στην Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 1999-00, Μέλος της μικτής ομάδας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1987-88 και 1988-89, Πρωταθλητής στο πρωτάθλημα μπάσκετ Αεροπορίας με την 124 ΠΒΕ 1990, 10ος πιο εύστοχος στα τρίποντα στην Α2 Εθνική 1989-90 16/40 (40%), 13η θέση στο Παγκόσμιο Παλαίμαχων στην κατηγορία +40 το 2013, 2η θέση στο 1ο Πανελλήνιο τουρνουά Παλαίμαχων στην κατηγορία +40 2012. 695 επίσημα παιχνίδια, 294 νίκες- 391 ήττες ποσοστό 42,3% νίκες-56,2% ήττες. Την σεζόν 2023-24 προπονητής στο ανδρικό τμήμα του Άτλα Κομοτηνής B.C. και σε τμήμα γεννημένων 2010.

30 Αυγ 2017

ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Α.Ε.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

ΕΔΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΘΛΗΤΕΣ
Για ακόμα μία αγωνιστική περίοδο, η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ προσκαλεί τα νέα παιδιά που θέλουν να «μυηθούν» στην μαγεία του μπάσκετ και σε ευρύτερη κλίμακα του Αθλητισμού, να γίνουν μέλη στην ακαδημία μπάσκετ του Συλλόγου.
Με όπλο την τεχνογνωσία των προπονητών, που αποτελούν άριστα καταρτισμένοι στο είδος τους και με σύμμαχο το μεράκι και την αγάπη για το άθλημα, οι ακαδημίες της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ανοίγει τις πύλες της στους ενδιαφερόμενους.
Η έδρα της ακαδημίας:
Οι εγγραφές και οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά από τις 16:00-23:00 στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Κομοτηνής (έναντι ΟΑΕΔ). Εκεί πραγματοποιούνται από Δευτέρα μέχρι Σάββατο οι προπονήσεις των τμημάτων ενώ στόχος και επιθυμία των προπονητών είναι οι αγώνες σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, επιθυμία που υλοποιείται εδώ και χρόνια. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις , στις οποίες η ομάδα μας συμμετείχε σε τουρνουά εκτός Ροδόπης, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας των υπολοίπων ακαδημιών.
Πώς γίνονται οι εγγραφές:
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους από την ηλικία των 6 ετών και μεγαλύτερα. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την αίτηση εγγραφής και την παραδίδουν στους προπονητές:
Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να προσέρχεστε στο γήπεδο καθημερινά ή να απευθυνθείτε στους προπονητές :
Παπαδόπουλο Νικόλαο 6946241213
Δαφτσή Μανώλη 6974110621
Τσαούς Μουράτ 6986329006
Η σύνδεση του ανδρικού τμήματος με τις ακαδημίες:
Μακροπρόθεσμος στόχος της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ είναι η ανάδειξη αθλητών από τις ακαδημίες με στόχο την προώθηση στο ανδρικό τμήμα. Άλλωστε στο παρελθόν δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχουν ξεκινήσει από τις ακαδημίες μας και στη συνέχεια αγωνίστηκαν είτε στο ανδρικό τμήμα της Α.Ε. Κομοτηνής είτε συνδύασαν τις σπουδές με το μπάσκετ. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ρητό που ισχύει και στην περίπτωση μας είναι το «Νους υγιής εν σώματι υγιεί»
Μετά από εκεί υπάρχει συνεχής παρακολούθηση από το τεχνικό επιτελείο του ανδρικού τμήματος, το οποίο είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους προπονητές των ακαδημιών ενώ πέρυσι ξεκίνησε μία σειρά επισκέψεων αντιπροσωπείας των αθλητών του ανδρικού τμήματος, προκειμένου να γνωριστούν με τη νέα γενιά του συλλόγου.
Η κοινωνική συνεισφορά της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής
Αθλητική Ένωση Κομοτηνής προσπαθεί να μπει στη συνείδηση του απλού κόσμου της Κομοτηνής, πώς πέρα από έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της Θράκης, αποτελεί και έναν αθλητικό φάρο, που στόχο έχει την κοινωνική φροντίδα.
Στόχος όλων των τμημάτων του συλλόγου είναι να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους και εκτός αγωνιστικών χώρων, με δραστηριότητες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Έτσι λοιπόν, μέσα στο πλάνο που υπάρχει, στόχος είναι η διεξαγωγή φιλανθρωπικών φιλικών, οι επισκέψεις σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και κάθε άλλη αντίστοιχη δραστηριότητα.
Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις από κάθε φορέα της περιοχής που στόχο έχει τη συμβολή μας στην βοήθεια για τους συνανθρώπους μας.
Η κοινωνικοποίηση των παιδιών των ακαδημιών
Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για εμάς από την παρουσία εκατοντάδων αθλητών στις ακαδημίες του συλλόγου μας σε μπάσκετ και βόλεϊ με τους προπονητές των τμημάτων να στοχεύουν, τόσο στην βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων όσο και στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.
Η παρουσία των παιδιών στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου Κομοτηνής
Η σωστή αθλητική διαπαιδαγώγηση γίνεται από πολύ μικρή ηλικία και για αυτό από την φετινή αγωνιστική περίοδο, στόχος είναι να γεμίζει το κλειστό γυμναστήριο της πόλης από αθλητές και αθλήτριες των ακαδημιών με στόχο την συμπαράσταση στους αθλητές και αθλήτριες των τμημάτων. Στόχος πάνω από όλα η σωστή συμπεριφορά στις κερκίδες, έτσι ώστε να τους γίνει συνήθεια πως ο αθλητισμός είναι γιορτή. Φέτος θα διεξαχθούν διαγωνισμοί και αγώνες επίδειξης κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων του ανδρικού τμήματος!