ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ : Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ την περίοδο 1980-81 στον Εθνικό Γ.Σ. Αθηνών (παιδικό, εφηβικό, ανδρικό) με προπονητή τον αείμνηστο Πόλυ Πολυτιμίδη. Το 1985 πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. (Κομοτηνή). Αποφοίτησα το 1989 με κύρια ειδικότητα στο μπάσκετ. Εργάστηκα 1η φόρα ως προπονητής το 1986 στο παιδικό τμήμα του Σπάρτακου Αγ. Θεοδώρων Ροδόπης. Σύλλογοι που αγωνίστηκα: Γ.Α.Σ. Κομοτηνή (Α2 Εθνική 1989-90,1995-96), Α.Π.Σ. Πανθρακικός (Γ΄Εθνική 1986-89), Μ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γ' Εθνική 1994-95, Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1996-97), Α.Ε. Κομοτηνής Μ.Γ.Σ. (Α' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1997-98, 2001-02), Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς (Α' Τ.Ε. Δωδεκανήσου 2002-03), Εθνικός Γ.Σ.(Β' ΕΣΚΑ 1980-1985), Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας (Β' ΕΣΚΑ 1990-94), Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων (Β' ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1999-00). Σύλλογοι που εργάστηκα: Γ.Α.Σ. Κομοτηνή (Ακαδημίες), Α.Ε. Κομοτηνής Μ.Γ.Σ. (Α' Ανδρών-παιδικό-εφηβικό-Ακαδημίες), Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς (Α' Ανδρών-παιδικό), Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας (παιδικό-εφηβικό), Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων (Β' Ανδρών-παιδικό-Ακαδημίες), Άτλας Κομοτηνής B.C. (Ακαδημίες). Αξέχαστες στιγμές : Άνοδος στην Γ’ Εθνική με τον Α.Π.Σ. Πανθρακικός 1986-87, Άνοδος στην Β’ ΕΣΚΑ με τον Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας 1991-92, Άνοδος στην Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον Α.Π.Σ. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 1999-00, Μέλος της μικτής ομάδας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ 1987-88 και 1988-89, Πρωταθλητής στο πρωτάθλημα μπάσκετ Αεροπορίας με την 124 ΠΒΕ 1990, 10ος πιο εύστοχος στα τρίποντα στην Α2 Εθνική 1989-90 16/40 (40%), 13η θέση στο Παγκόσμιο Παλαίμαχων στην κατηγορία +40 το 2013, 2η θέση στο 1ο Πανελλήνιο τουρνουά Παλαίμαχων στην κατηγορία +40 2012. 720 επίσημα παιχνίδια, 311 νίκες- 399 ήττες ποσοστό 43.19% νίκες-55.41% ήττες. Την σεζόν 2024-25 προπονητής στο παιδικό τμήμα του Άτλα Κομοτηνής B.C. και σε τμήμα γεννημένων 2010-11.

10 Μαΐ 2011

Σενάρια

Υπάρχουν ακόμα σενάρια που θέλουν την ομάδα μας (Α.Ε.Κομοτηνής) να σώζεται, αλλά δεν είναι μόνο στο χέρι της.


Σενάριο πρώτο : 


Η Α.Ε.Κομοτηνής να κερδίσει και τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (εντός με Πανσερραϊκό και εκτός με Αγ. Βαρβάρα) και ο Εθνικός Αλέξ/πολης να χάσει την τελευταία αγωνιστική απ' τον Αρίωνα εντός (έχει και ρεπό), τότε οι δύο ομάδες ισοβαθμούν και η Α.Ε.Κομοτηνής σώζεται γιατί έχει τη διαφορά πόντων. 


Σενάριο δεύτερο (εφόσον δεν γίνει το πρώτο) :


Οι Τιτάνες Δράμας να κερδίσουν την επόμενη αγωνιστική τον Κένταυρο Καλλικράτειας εντός και ο ΓΑΣ Κομοτηνή!!!!!να κερδίσει την ΧΑΝΘ εκτός, τότε θα παραμείνουν οι Τιτάνες στην Γ' Εθνική και θα σώσουν την Α.Ε.Κομοτηνής (σώζεται ως 11η στη βαθμολογία, βάσει προκήρυξης, άρθρο 4.2.1) http://www.ekasamath.gr/mena.php

Σενάριο τρίτο (ακυρώνει τα δύο προηγούμενα) :


Η ΕΚΑΣΑΜΑΘ να εισακούσει το αίτημα όλων των ομάδων της περιοχής μας και να κάνει τις δύο κατηγορίες, μία με 2 ομίλους, οπότε δεν υπάρχει υποβιβασμός. 


Σχόλιο :


Σε καιρούς οικονομικά και κοινωνικά δύσκολους, θα πρέπει να δίνονται λύσεις, που να βοηθούν την ύπαρξη των ομάδων και του αθλήματος (πλέον περί αυτού πρόκειται).


Με το υπάρχον σύστημα και λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικά περιοχής μαςοι μετακινήσεις των ομάδων είναι χρονοβόρες, κουραστικές και οικονομικά δυσβάσταχτες 


Σε συνδυασμό με το ότι έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες αθλητές, τους οποίους δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε να θυσιάζουν τόσα πολλά ολόκληρα Σάββατα, αφήνοντας οικογένειες, δουλειές, διαβάσματα, φροντιστήρια ή ακόμα την ξεκούραση και την διασκέδαση τους, κάνοντας χρονοβόρες και κουραστικές μετακινήσεις για να παίξουν ερασιτεχνικό μπάσκετ.


Διαβάζουμε συνεχώς, οι ομάδες να δηλώνουν ότι στα μακρινά εκτός έδρας ματς πηγαίνουν ελλιπείς ή με συνθέσεις ανάγκης, γιατί δεν ακολουθούν όλοι οι αθλητές, για τους παραπάνω λόγους (αυτό δεν υποβαθμίζει και κάνει το πρωτάθλημα αναξιόπιστο?).


Με την λύση της μίας κατηγορίας με  δύο ομίλους, οι μετακινήσεις είναι μικρότερες σε απόσταση και χρόνο φυσικά, αλλά και οικονομικότερες για τα σωματεία, που τα "φέρνουν" δύσκολα πλέον, αφού έχουν "κοπεί" οι οικονομικές βοήθειες από παντού.
Και εν πάσει περιπτώσει όλα πρέπει να γίνονται προς διευκόλυνση των ομάδων και των αθλητών, αφού χωρίς αυτούς δεν υπάρχει και άθλημα.


Δεν βλέπω το λόγο να μη το κάνει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αφού όλες κι όλες οι ομάδες και στις 2 κατηγορίες είναι 17 ή 18.
Άρα 2 όμιλοι των 8-9 ομάδων με πρωτάθλημα 2 γύρων για κάθε όμιλο και οι 4 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο να παίζουνε playoff για την άνοδο, όπως παλαιότερα.


Προσωπική άποψη είναι ότι έτσι το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό αφού περισσότερες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στην 4άδα (περισσότερες προνομιούχες θέσεις), αλλά και οι ασθενέστερες ομάδες θα συμμετέχουν σε ένα δυνατότερο πρωτάθλημα όπου χωρίς το άγχος του υποβιβασμού θα μπορούν χωρίς ρίσκο, να επενδύσουν στην παραγωγή αθλητών και στην ανάπτυξη του αθλήματος. 


Υ.Γ. Για φανταστείτε του χρόνου την Φιλία Ορεστιάδας (ανέβηκε φέτος από την Β' στην Α') πρέπει με το υπάρχον σύστημα, να πάει του χρόνου 3 φορές στις Σέρρες, θέλει 5-6 ώρες να πάει, 5-6 ώρες να γυρίσει και 2-3 ώρες η διαδικασία του παιχνιδιού = 12-15 ώρες!!!!!!! ταλαιπωρία για ερασιτεχνικό μπάσκετ, άσε το κόστος
Και ανάποδα, οι Σερραικές ομάδες πρέπει να έρθουν από 4 φορές στον Έβρο. 
Ωχ κουράστηκα μόνο που το σκέφτηκα χαχαχαχαχα.


Να είστε όλοι καλά.

Δημοσίευσαν για την 9η αγωνιστική της Α' ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ :


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Aγαπητέ Νικόλα θα πρέπει τώρα όλοι εσείς των ακαδημιών -ομάδων να μαζευτείτε και να απαιτήσετε την αλλαγή για τη νέα χρονιά.
Αν κάποιοι κάνουν ότι δεν ακούνε και τότε υπάρχει μια καλή Δημοκρατική λύση. Εκλογές με συμμετοχή όλων και είναι ο φόβος κάθε καρεκλοκεύνταυρου.

coachnick86 είπε...

Αγαπητέ το "όλοι εσείς" και το "να μαζευτείτε" είναι σχετικό.

Ποιοι "όλοι εσείς" και ποιοι "να μαζευτείτε"?

Αν εννοείς τους προπονητές είναι αναρμόδιοι.

Αρμόδιοι είναι οι εκπρόσωποι από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων.

Εμείς τους τα είπαμε γιατί τα ζούμε, αυτοί τα βλέπουν και μόνοι τους, αφού τα "φέρνουν" δύσκολα, άρα τι μένει?

Στα "μαζέματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ" (διοικητικά συμβούλια, συνελεύσεις, ψηφοφορίες) με τους εκπροσώπους των σωματείων, αυτοί να βγουν μπροστά και να το προτείνουν-απαιτήσουν, αλλιώς....